Miminkům do dlaně můžete pomoci procházkou či během již 1. května

22. 4. 2022

Každý rok spatří světlo světa 15 milionů předčasně narozených dětí, až 8500 z nich se narodí maminkám v České republice. První květnovou neděli se uskuteční už tradiční charitativní běh a procházka organizace Nedoklubko na podporu neonatologických oddělení pečujících o předčasně narozená miminka. Akce se může zúčastnit každý, trasa i místo jsou libovolné, stačí se pouze zaregistrovat a své startovné věnovat jedné z 33 nemocnic s neonatologickým oddělením. Cílem je v tento den společně uběhnout a ujít 8 500 kilometrů, právě tolik dětí se u nás každý rok narodí předčasně. Registrace probíhá na stránkách www.miminkadodlane.cz.

„Vloni jsme poprvé vzhledem epidemiologické situaci zorganizovali celorepublikový běh a procházku pro MIMINKA DO DLANĚ individuálně. Byl to náš nejúspěšnější běh, zúčastnilo se celkem 1148 běžců a 4459 osob šli na procházku. Výtěžek byl téměř 830 000 Kč, který jsme použili na nákup potřebného vybavení do celkem 33 neonatologických oddělení se kterými celoročně spolupracujeme,“ uvádí Lucie Žáčková, předsedkyně a ředitelka organizace Nedoklubko. Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ se letos uskuteční 1. května na Světový den rodičů předčasně narozených dětí.

„V rámci projektu miminka do dlaně tradičně pořádáme charitativní akce s cílem upozornit na problematiku předčasného porodu. Chceme také vyzdvihnout špičkovou úroveň české neonatologie a finančně podpořit neonatologická oddělení, kde o předčasně narozená miminka pečují,“ uzavírá Lucie Žáčková.

Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ

  • Kdy: 1. května 2022, kdykoli během dne
  • Kde: kdekoli v ČR, ale i ve světě
  • Co: běh, procházka
  • Více informací o akci: www.miminkadodlane.cz
  • Registrace ZDE
  • Startovné: minimálně 100,- Kč pro každého účastníka

O rodičovské organizaci Nedoklubko

Spolek Nedoklubko od roku 2002 pomáhá rodinám po předčasném porodu. Spolupracuje se všemi centry v ČR, kde pečují o předčasně narozená miminka. Vydává publikace informující o prevenci i o péči o předčasně narozené děti, zapojuje se do výzkumu příčin a prevence předčasných porodů. V těchto dnech vydává knihu s názvem Když přichází na svět miminka do dlaně, která je souborem textů téměř 60 autorů z řad gynekologů, porodníků, neonatologů, pediatrů, psychologů i rodičů. Nedoklubko je zakládajícím členem evropské nadace EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) a členem Asociace veřejně prospěšných organizací. V červnu 2022 oslaví 20 let výročí svého založení.
www.nedoklubko.cz